onsdag 26 december 2018

Året är slut, länge leve det nya året


Så rundar vi av 2018 och lägger det LÅÅNNGGTT bakom oss. Det var ett synnerligen blandat år, med fantastisk skörd på tomater, gurka, chili och annat, men som plantskolist, var det ett bedrövligt år. Efter en 1 månad längre vinter än vanligt, fick vi 2 dagar vår, innan det blev sommar och som följd av detta en torka som skrämde sk..en av de flesta. Kunderna gick och muttrade och gnällde...väntade på regn...saknade sina döda växter..och avrundade med; ses i september!
När augusti och september kom, så trodde de flesta sig eventuellt kanske kunna skönja ett livstecken hos sina döda växter och bestämde sig för att "vi ser vad som kommer upp till våren".
Summa summarum, ett dåligt år, som vi avslutade med en hyfsad höstförsäljning.


Så nu ser vi fram emot en tidig vår, och en lysande start, så alla härliga plantskolor kan få nytt liv efter nyår.

Så....nu har jag gnällt tillräckligt för i år, och nu planeras det på högvarv för en ny säsong.
Om bara växterna får överleva, så har vi en god start på 2019 och massor emd extra stora växter att erbjuda alla kunder.


Det är också dags att påbörja frösådderna. Det börjar som vanligt med beställning av frö. Jag tar en hel del från England, och de skall ju hinna hit. Sen har jag också ett par svenska leverantörer, som bidrar med svenska favoriter. Förra året påverkade den sena våren negativt, då många sådder fick stå för länge innan de kom ut och växa till sig.


Fast nu skall vi först skydda alla växter mot isvindar och uttorkning. Huvor skall på och fiberduk läggas över. Alla växter skall krukas om i större krukor och sen få nanna. Mycket skall in i växthuset och en del in i "kylen"


Förra året började jag bra, med bloggandet men när säsongen kom igång, så fallerade detta. Vi tar nya tag och gör ett nytt försök. Jag jobbar också med kurser, filmer och eventuellt podcast inför våren. Vi får se vad som landar. :-)


God Jul och Gott Nytt År till alla läsare

mvh
Per

1 kommentar:

  1. Privat var ju sommar underbar men tänker man på jobbet var det bedrövligt så jag förstår dig mer än väl.
    Gott slut och Gott nytt år hoppas vi på.

    SvaraRadera