söndag 1 juni 2014

Hemliga trädgårdar i London

Otroligt många svenskar åker till London över en helg eller en vecka. De flesta fokuserar på shopping, fest och glamour, men en stor del älskar också engelska trädgårdar.
Det underbara med London är att man kan kombinera dessa aktiviteter utan någon större kraftansträngning.

Visst finns Kew garden, Sissinghurst, Great Dexter och andra stora trädgårdar, men det finns också små andningshål, bara runt hörnet från Towern, Fleet Street och St- Pauls katedralen.
Här kommer några tips...

St Dunstan's
Bara runt hörnet från London Bridge, på Cannon Street, ligger en utbombad kyrka, St Dunstan's






Ett litet Kameleontträd växer i kyrkan.


Postmans Park
Ett stenkast från St Pauls Ketedralen, ligger 2 små trädgårdar. Den en är The Postmans Park, en park där postmännen brukade äta lunch, då Huvudposten låg sidan om. Den var delvis under renovering när jag var där





Christchurch Greyfriars
Detta är en av de trädgårdar man snubblar över. Den ligger mellan St pauls och The Postman Park. Även denna i en utbombad 1300 tals kyrka. Platsen skall vara hemsökt av ett antal spöken, inkluderande drottning Isabella.







Phoenix Garden
Denna prisvinnande trädgården, har sett sina bästa dagar men är fortfarande värd att passera och ta en paus i. Ligger vid St Giles, ett snäpp från Fleet Street.



I en liten damm växer myntan tät




Den okände STIK har gjort en av sina graffitimålningar vid sidan om 



Så om du åker till London, passa på att besöka de olika parker som finns. En hel del är tyvärr låsta, då de tillhör de som bor i området, men många är tillgängliga.

Per



Lästips:

http://www.telegraph.co.uk/gardening/gardenstovisit/9942785/Londons-best-secret-gardens.html?frame=2514801

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar