torsdag 22 maj 2014

På besök hos Familjen Raworth

De nästa 4 dagarna kommer ni att få ta del av MASSOR med bilder från England. Är på Rosebud's resa till Chelsea, med mm. Ciceron är Gunnel Carlsson, så det lär bli lärorikt.
Idag började vi med ett besök hos familjen Raworth, som är rikskändisar i UK då de har de sista 40 åren omvandlat en skräptomt till ett mindre paradis.


På framsidan av trädgården har man anlagt dels en nersänkt trädgård, och dels en del med stenkar, som man odlar taklökar i.


Speciellt med den nersänkta delen är dels de fantastiska Yorkstenarna, men också  den plantering man gjort i linje med trappstegen.


Man har planterat Cotoneaster, Stenmispel, mellan stegen. Helt perfekt.I ena hörnan av den nedsänkta delen finns ett underbart träd klippt som paraply


I den del som är stenkarsodling, finns ett par smycken till växter.


Dels Moon Carrot, Seseli libanotis


och dels ett miniträd; Styrax japonica ( Storax)

På väg runt hörnet, möter man ett vackert rum, som är mer ett showroom, än ett användbart rumUnderbart vackert, med välklippt Buxbom och en staty

I denna del av huset finns också ett Orangeri, men mer till det strax
Först faller ens blick på baksidan av trädgården, som består av av 4 delar; en pergola, en gräsmatteyta inramad av perenner, en vatteninstallation, och en buxbomshörna.

Vid vattenfallet växer dels en fantastisk Astrantia "Shaggy", men också Primula och Hosta


Astrantia "Shaggy"


Primula candelabra


Primula BesianaLängst bak finner man buxbomsparterren. Kanske med ett visst behov av trimning, men vacker ändå.Sist men inte minst så har man ett orangeri, som innehåller en del underbara Pelargoner, men också en klängande Pelargon.


okänd


"Aldwyck"


"Rimfire"


"Dainty Maid"


okänd

Överlag ett fantastiskt besök, och väl värt att se. 
Eftersom de är med på BBC och väldigt populära, så bör man boka innan man kommer dit.

Snart kommer mer, om Royal Botanical Garden i Kew

Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar